fbpx

Over Mij

Mijn naam is Paola Cecco en ik woon in Den Haag. Tijdens mijn studie psychologie in Leiden leerde ik tijdens een college klinische psychologie over archetypes, Jung en de Tarot. Ik was gelijk gefascineerd en besloot destijds dat ik hiervan meer wilde weten. Het duurde echter nog wel een aantal jaar voordat ik echt actief aan de slag ging met het bestuderen van de Tarot en alle aanverwante zaken. En dit zijn er veel, want de Tarot is zo rijk aan symboliek dat je het niet eens in 1 leven onder de knie zou kunnen krijgen.

‘Onderweg’ kwam ik natuurlijk in aanraking met allerlei andere systemen zoals de Petit le Lenormand, Vera Sibilla, Falnama en Belline. Dit vond ik ook zo leuk en interessant! Ook hierover wil ik graag mijn kennis (en enthousiasme) doorgeven aan anderen.

Ik ontwikkel cursussen en workshops en ben ik nog steeds bezig met het bestuderen van de Tarot en allerlei creatieve manieren om de Tarot toe te kunnen passen. Hierover gaat dan ook mijn blog. Ik geloof dat de Tarot universeel is en aan iedereen iets te bieden heeft ongeacht zijn of haar tijd, cultuur, of religieuze overtuigingen.

Ik ben van mening dat iedereen dit instrument voor zichzelf kan gebruiken om te groeien en te ontwikkelen, en ook dat je er heerlijk mee mag spelen. je hoeft niet alles zo serieus te nemen, heb plezier met de kaarten. Volg je gevoel, gebruik je verstand en haal de inzichten eruit die voor jou “nieuw”, leuk of belangrijk zijn.

Ik vind het jammer dat er mensen zijn die de Tarot in een kwaad daglicht stellen en de kaarten gebruiken om andere mensen onzin op de mouw te spelden. Mijn doel is om de komende jaren een flinke steen bij te dragen aan het verbeteren van het imago van de Tarot door kennis te delen en te laten zien hoeveel mogelijkheden er zijn om dingen over jezelf en de wereld te leren via de Tarot.