Tarot Master Op Maat

Tijdens de tweejarige beroepsopleiding Tarot Master leer je professioneel te werken met de Tarot als inzicht instrument.
In de praktijk betekent dit dat je de kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding op doet professioneel kunt inzetten tijdens het consulteren. We werken volgens de traditionele leer van de kaarten, maar hebben ook oog voor de eigenheid en talenten van onze cursisten. We denken graag mee en geven zo nodig een steuntje in de rug.

Het eerste jaar van deze opleiding kan volledig online worden gevolgd. Met behulp van skype of zoom lessen krijg je persoonlijke begeleiding van de docent. Je stuurt je huiswerk in per e-mail en krijgt dit voorzien van aanvullingen terug per mail. Tijdens de opleiding is het te allen tijde mogelijk vragen te stellen via de app of de mail.

Eerste jaar

In het eerste jaar leer je alles over de 22 Grote en 56 Kleine Arcanakaarten van deze eeuwenoude beelden-taal.
We schenken aandacht aan de geschiedenis, verschillende legpatronen, symboliek en numerologie.
Het leggen van verbanden tussen de verschillende kaarten en gesprekstechnieken komen ook aan de orde, daarnaast wordt er ook veel geoefend met verschillende legpatronen.

Tweede jaar

In het tweede jaar kies je een aantal modules om je zodoende te specialiseren. Voorbeelden zijn ‘Tarot & Jung’, Tarot de Marseille, Toth Tarot van Aleister Crowley, Le petit le Lenormand, Green Witch Tarot, Op Reis met je Ziel en Vera Sibilla. Basiskennis over aanverwante disciplines zoals Alchemie, Astrologie en Kabbalah zal gedurende de hele cursus worden aangereikt.

Communicatie, projectie en gesprekstechniek is belangrijk in deze opleiding.
Er zal in het tweede jaar dan ook flink geoefend worden op proefpersonen van ‘buiten’ de opleiding.

Om het examen succesvol af te ronden, wordt er ook verwacht dat je een scriptie schrijft over een aan Tarot gerelateerd onderwerp. Natuurlijk wordt je hierin begeleid.


Voor prijzen en inschrijven ga je naar de website van de Academie voor Tarot