Tarot Master Opleiding

Tijdens de tweejarige beroepsopleiding Tarot Master leer je professioneel te werken met de Tarot als inzicht instrument.
In de praktijk betekent dit dat je de kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding op doet professioneel kunt inzetten tijdens het consulteren. We werken met het Rider Waite Smith deck en de ‘traditionele’ leer van de Golden Dawn, maar hebben ook oog voor moderne decks en de eigenheid en talenten van onze cursisten. We denken graag mee en geven zo nodig een steuntje in de rug.

Eerste jaar

In het eerste jaar leer je alles over de 22 Grote en 56 Kleine Arcanakaarten van deze eeuwenoude beelden-taal.
We schenken aandacht aan de geschiedenis, verschillende legpatronen, symboliek en numerologie.
Het leggen van verbanden tussen de verschillende kaarten en gesprekstechnieken komen ook aan de orde, daarnaast wordt er ook veel geoefend met verschillende legpatronen. Tijdens het eerste jaar werken we volledig met de Rider Waite Smit

Tweede jaar

In het tweede jaar kies je een aantal modules om je zodoende te specialiseren. Voorbeelden zijn ‘Tarot & Jung’, Tarot de Marseille, Toth Tarot van Aleister Crowley, Le petit le Lenormand, Green Witch Tarot, Op Reis met je Ziel en Vera Sibilla. Ook zijn er masterclasses te volgen: “Ontwerp je eigen legging”, “Kleurensymboliek in de Tarot”, “Hofkaarten” en nog veel meer.

Om het examen succesvol af te ronden, wordt er ook verwacht dat je een scriptie schrijft over een aan Tarot gerelateerd onderwerp. Natuurlijk wordt je hierin begeleid.

De klassikale lessen worden gegeven in Hilversum. Ga voor data en prijzen naar de website van de Academie van Tarot